Peter von Scholtens tidligere villa ligger ud til Øresund. Foto: Semithus.dk/Blom

Kæmpe prisfald på Peter von Scholtens villa

Går du med tanker om at købe Peter von Scholtens imposante lystpalæ i Klampenborg, kan du godt begynde at gnide dig i hænderne.

Mægleren Ivan Eltoft Nielsen har på sælgerens vegne netop hugget seks millioner kroner af salgsprisen på villaen, der nu bebos af Ilva-stifter Jørgen Linde.

Du skal dog stadig tømme sparegrisen.

Huset er med en salgspris på 39 millioner kroner stadig blandt Danmarks dyreste, men til gengæld får du mere end 490 kvadratmeter bolig fordelt på ni værelser og en have på knap 2000 kvadratmeter.

Se villaen her

Frigav slaver, fik nyt hus
Villaen hedder Belvedere, italiensk for ’smuk udsigt’, og du kan foruden dobbeltgaragen og gårdhaven med “den sydlandske stemning” prale af at bo i samme hus, som engang var beboet af en af de mest markante danske historiske personligheder.

Peter Von Scholten var øverste embedsmand på de dansk-vestindiske øer fra 1827-1848, hvor han egenhændigt frigav slaverne efter et oprør. Til stor glæde for slaverne, der betragtede ‘massa  Peter’ som øernes godhjertede landsfader, men til knapt så stor glæde i Danmark, hvor han i visse kredse blev anset som kujon og landsforræder.

1848, året hvor slaverne gjorde oprør, var i øvrigt samme år, som von Scholten fik opført villaen i Klampenborg.

Havudsigt og fitness
Som generalguvernør skulle Von Scholten kunne modtage gæster af den fineste stand, og det bærer boligen også præg af.

Ejendommen fremtræder ifølge mægleren i dag som en af Strandvejens smukkeste og mest velbevarede bygninger, bl.a. på grund af en omfattende restaurering af arkitekt Søren Borg.

Inde i huset finder man en lys forstue, tre meget store og lyse stuer og en åben pejs. Derudover er der køkken/alrum med spiseplads og udgang til gårdhaven.

På første sal er der master bedroom med udgang til altanen, som er vendt mod Øresund, mens kælderen bl.a. har plads til fitness, billard og hvad man ellers måtte finde interessant.

Se villaen her

Fik du læst:

Modeboss sælger københavner-hybel

32,5 millioner kroner i rabat på omstridt lystpalæ

Ellemann hænger på Vedbæk-villa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *