Mads Øvlisen betalte lige under 22 mio. kr. for pragtpaælet ved Furesøen i Holte. Foto: Michael Bothager

Novos eks-boss køber Matador-villa

Det var her, Mads Skjern styrede sine forretninger og sin familie med hård hånd.

Det var her, at Agnes Jensen styrtede henover gårdspladsen, da hendes søn var faldet i branddammen, og det var her, at patriark Skjern så sin søn på bådebroen i et uterligt knus med sin franske ven.

Og nu skrives der endnu et kapitel i historien om det hus, der blev brugt som Skjern-dynastiets residens i tv-serien Matador.

Det sker med salget af den 435 kvadratmeter store luksusejendom til den tidligere administrerende direktør i Novo Nordisk, Mads Øvlisen, der ifølge nye tal fra tinglysningen købte huset for 21,66 mio. kr. i februar.

Selvom pragtpalæet på Dronninggårds Allé i Holte har en indlysende tv-historisk reklameværdi, skulle der gå mere end 20 måneder, før det blev solgt, og boligen måtte tilmed gennem en voldsom prisnedsættelse, inden Øvlisen slog til.

Et kig i Boligas arkiv afslører, at ejeren af villaen lagde ud med at forlange 35 mio. kr. for herligheden, men endte med at give en rabat på over 13 mio. kr.

Nedslag på 9,5 mio. kr.
Først satte kendis-mægleren Jan Fog villaen til salg i marts 2009, men efter 300 dage blev den taget af markedet igen.

Sælgeren skiftede til konkurrenten Ivan Eltoft Nielsen, som udbød villaen på ny. Denne gang med en udbudspris på 32 millioner kroner, men senere nedjusterede han prisen med 9,5 mio. kr. til 22,5 mio. kr., inden Mads Øvlisen fik pruttet yderligere en  lille million af prisen.

For pengene har Novos eks-boss blandt andet fået 435 kvadratmeter bolig med udsigt over Furesøen, en 13.000 kvadratmeter stor grund med bådebro, privat tennisbane og en knap 200 kvadratmeter stor kælder, der er indrettet med gildesal og vinkælder.

Villaen blev bygget i 1919 i klassisk palæstil med pudsede facader og sortglaceret tegltag og indeholder 11 værelser, deriblandt en stor sittinghall med pejs og havestue ud mod Furesøen – eller Korsbæk Fjord, alt efter temperament.

Se luftfoto af den imponerende bolig her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *