Gabriel Axel døde i februar 2014. Nu er hans hus til salg. Foto: Keld Navntoft/Lokal Mægleren

Køb Oscar-vinders hjem

Efter 95 leveår sov filminstruktøren Gabriel Axel sidste år stille ind i sin villa i Bagsværd, og nu kan interesserede købere på boligjagt erhverve sig den skattede instruktørs bolig.

Huset på 198 kvadratmeter, der blev sat til salg i fredags, fungerede i adskillige årtier som det ene af hans to hjem – det andet var en lejlighed ved St. Martin-kanalen i det østlige Paris.

Ifølge ejendomsmægleren ligger villaen på en lukket villavej i “det attraktive kostskolekvarter”, og byder blandt andet på syv værelser, kælder, en grund på 1.214 kvadratmeter og en “flot og elegant” stue, hvor familien kan samles.

Huset blev bygget i 1960, og prisen er sat til 4.995.000 kr.

Vandt Oscar
Gabriel Axel blev udlært som møbelsnedker, men det var som skuespiller og særligt som instruktør, han blev kendt i Danmark.

I 1988 vandt han som den første danske instruktør nogensinde en Oscar for bedste udenlandske film, “Babettes gæstebud“, der var baseret på en novelle af Karen Blixen.

I løbet af sin lange 50 år lange karriere som instruktør nåede han at stå i spidsen for 69 film og tv-episoder, ligesom det også blev til adskillige optrædender som skuespiller.

Han døde som 95-årig den 9. februar sidste år.

Se Gabriel Axels Bagsværd-villa her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *