Her forlader Helle Thorning-Schimdt sit hus på valgnatten 2015. Foto: Asger Ladefoged/scanpix

Milliongevinst: Så meget fik Thorning for byhuset

Fra Danmarks statsminister til direktør for Save the Children International.

I løbet af de seneste år har det både været et farvel til landets mest magtfulde job og fædrelandet – og når sofaerne, lamperne og hvidløgspresseren rykker med til England, så skal huset herhjemme sælges.

Netop det har Helle Thorning-Schmidt gjort – og nu er handlen blevet tinglyst. Den afslører, at den tidligere socialdemokratiske politiker fik 8.150.000 kroner for sit byhus på Kuhlausgade 40 på Østerbro.

Det giver landets første kvindelig statsminister en pæn pose penge med. Hun købte nemlig selv huset i 2004 for 3.680.000 kroner.

Stor interesse
Det 136 kvadratmeter store hus har altså været alt andet end gratis for køberne, der har købt huset som en skuffesag hos ejendomsmægleren. Men at der er stor interesse for byhusene i yderkanten af børnefamilieenklaven, er der ingen tvivl om.

Da hendes nabo satte sit hus til salg i 2014 tog det blot fem dage – hjulpet godt på vej af en del presseomtale – at finde den rette køber, der bød 50.000 kr. over udbudsprisen. Mens naboen til den anden side i 2011 havde held med at sælge huset efter blot 42 dage.

Komponistkvarteret, hvor Helle Thorning-Schmidts nu tidligere hus ligger, er en række byggeforeningshuse, der i stil minder om de mere kendte ‘Kartoffelrækkerne’ i det indre København.

Da boligerne blev bygget mellem 1893 og 1903 skulle man betale 8.200 kroner for et hus, hvilket i dagens penge svarer til godt og vel en halv million kroner. Betegnelsen ‘Komponistkvarteret’ skyldes, at størstedelen af vejene er navngivet efter berømte danske komponister.

Helle Thorning-Schmidt bor i dag i det nordvestlige London med sin mand, Stephen Kinnock.

Se, hvordan en næsten nøjagtig kopi af Thornings hus ser ud her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *