Foto: Lützau // Ivan Eltoft Nielsen

Prins, erhvervsmænd, Fitness-konger: De står bag landets dyreste hushandler

Det gik hurtigt på boligmarkedet i 00’erne. Knap så meget fart var der i begyndelsen af 10’erne – men så vendte vinden atter – og i flere lejre gættes – eller måske direkte satses – der nu igen på endnu en langsom periode.

Men helt i top har antallet af nuller dog ikke taget et entydigt knæk. Og ser man på de handler, der har kunnet kalde sig årets dyreste i løbet af de seneste ti år, skal vi da også op på den gode side af 30 millioner – og helt op til 75 tilsvarende for at finde højdespringerne.

Bag købene står nogle af dansk erhvervslivs helt store kanoner – ligesom Prins Joachim også sniger sig med på listen.

Se de seneste ti års dyreste hussalg – og hvem der står bag

2008
Hambros Alle, Hellerup.
Pris: 75 millioner

Adressen her blev i 2008 solgt for intet mindre end 75 millioner kroner. Det gør den ifølge oplysninger fra Boliga.dk til den dyreste villa, der nogensinde er solgt i Danmark.*
Køberen var den tidligere bokser og Fitness.dk-ejer, Hans Henrik Palm, der købte adressen af it-millionæreren Erik Damgaard.

Se huset her

2009
Skodsborg Strandvej, Skodsborg
Pris: 50,5 millioner

Efter at have været udbudt offentligt til salg i 45 dage blev denne godt 500 kvadratmeter store villa på Strandvejen i Skodsborg solgt til Ole Kristoffersen, der i sin tid var med til at stifte Lagkagehuset.
Kristoffersen fik dog rabat på Øresunds-adressen, der altså endte med at koste ham 50,5 millioner kroner.

2010
Vedbæk Strandvej, Vedbæk
Pris: 70 millioner

Den multirige, tidligere Den Blå Avis-ejer Karsten Ree kunne fejre indgangen til et nyt årti som ejer af en kæmpemæssig strandvejskasse i den nordlige københavnerforstad Vedbæk.
Huset rummer 527 kvadratmeter, det ligger på en over 6.000 kvadratmeter stor grund helt ud til Øresund, og for bopælen har Ree altså sluppet svimlende 70 millioner kroner. Det gør handlen til en af de dyreste hussalg i Danmark nogensinde.

2011
Hambros Alle, Hellerup
Pris: 50 millioner

I 2011 skiftede samme villa på Hambros Alle som i 2008 endnu en gang hænder for et enormt beløb. Denne gang kunne Hans Henrik Palm således give nøglerne til sin strandvejskasse videre til Fitness World-bagmanden Henrik Rossing, der indgik 2011s dyreste hushandel for 50 millioner kroner.

2011
Gammel Strandvej, Espergærde
Pris: 50 millioner

Villaen her er den højdespringer-bolig, der ligger længst fra København, vi skal nemlig godt 40 kilometer nordpå. Til gengæld er naboen mod øst den samme, som de fleste andre huse på listen har, nemlig; Øresund. Huset blev købt af den danske erhvervsmand Harald Holstein, der blandt andet stod bag tøjgiganten Noa Noa.

2012
Annasvej, Hellerup
Pris: 35,9 millioner

Også i 2012 var der havudsigt til køberen af årets dyreste hus. Her blev en villa på 338 kvadratmeter nemlig solgt for lige knap 36 millioner kroner. Køberen var en dengang 55-årig erhvervsadvokat.

2013
Nybrovej, Lyngby
Pris: 45,5 millioner

Huset her ligger på samme gade som Statsministerens officielle embedsbolig – på Nybrovej helt ud til Bagsværd Sø lige nord for København. Huset blev oprindeligt udbudt til salg for 58 millioner kroner, og dermed lyder afslaget som erhvervsmanden Lars Kolind, der blandt andet er medstifter af LøkkeFonden, på en ganske klækkelig sum.

Se huset her

2014
Emiliekildevej, Klampenborg
Pris: 34,5 millioner

Det er måske en af de mest omtalte hushandler i nyere tid – og ikke helt uden grund. Det er nemlig ikke mange købere, der har skruet dørskiltet af Schackenborg Slot for så at sætte det op på hoveddøren til en liebhavervilla i Klampenborg nord for København. 2014s dyreste hushandel blev nemlig indgået af selveste Prins Joachim, der altså betalte 34,5 millioner kroner for det 344 kvadratmeter store hus.

Se huset her

2015
Vedbæk Strandvej, Vedbæk
Pris: 58 millioner

I 2015 lagde Vedbæk Strandvej både gadenavn til årets dyreste og næstdyreste hushandel. Der skulle dog næsten 60 millioner kroner til at indtage øverste plads på podiet – og de penge betalte en skibsreder for palæet på 530 kvadratmeter helt ud til Øresund. Ifølge Boligas oplysninger var det modemillionæren Ole Damm, der solgte huset.

2016
Taarbæk Strandvej, Klampenborg
Pris: 65 millioner

Det dyreste villasalg, der blev foretaget i 2016, var atter helt oppe omkring top-rekorderne, da en IT-millionæren Peter Warnøe solgte sit store Øresunds-palæ til den rige erhvervsmand Johan Schrøder og hans hustru Marianne. For det store millionbeløb har parret blandt andet fået ti værelser, en fitness- og spaafdeling og en badebro med adgang til havet.

2017
Vedbæk Strandvej, Vedbæk
Pris: 40 millioner

Rekord-rejsen op og ned af strandvejen fortsatte i 2017, hvor det atter var Vedbæk-enden der trak årets største hushandel. Her var det et holding-selskab, der efter 82 dage på markedet slog til og gav de 40 millioner kroner for boligen, der tæller lige knap 660 boligkvadratmeter.
Huset her ligger også helt ud til Øresund og har blandt andet egen tennisbane.

2018
Onsgårdsvej, Hellerup
Pris: 70,5 millioner

I 2018 nærmede vi også også pristoppen, da et hus for bare tredje gang siden 2008 skiftede hænder efter en handel i 70 millioners-klassen. Huset, der ligger helt ud til Hellerup Strand, blev solgt af ægteparret bag interiør-virksomheden Bloomingville, der i sin tid købte ejendommen af filminstruktøren Bille August.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *